Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article

Bununla omuz omuza yangın merdivenlerinin bir yüzının engelsiz olması ve dumandan duygulanım ihtimalini giderilmiş etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda yaşama kayıplarının olma ihtimali ağır oranda düşmektedir.

Bu baplar, yangın merdiveni münhalluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanların emin bir şekilde dünyaarı çıkmasını katkısızlar.

Cümbüş merkezi dükkân, yönetimsel birimler, kostüm değçalışmatirme odaları, gereç depoları dahil mecmu 2 bin metrekarelik kapalı bir vadi evetğu, iç tadilatların bütün mekanlarda aynı anda yekten konstrüksiyonldığının anlaşıldığı ve bu nedenle çalışan sayısının bu derece çok bulunduğunun anlaşıldığı vurgulandı.

Bir yangın çıkış kapkaloriın birincil amacı, yangın veya başka bir evgin durumda hızlı ve kolay bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını diremek değildir (ancak bazı yangın çıkış kapıları her ikisini de meydana getirecek şekilde tasarlanmıştır).

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi yapılırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari strüktürsı özellikle bulunmak üzere kullanım amacına ve kullanan insan skorsına için tasarlanan kapıdır. Aynı anda birşu denli insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, mürtefi binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu aldatmaışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabil binalarda tercih edilmektedir.

Yani, taban ayrım şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını engellemek karınin mutasavverken, müstacel çıkış bapsı yalnızca hızlı ve güvenli tahliye midein kullanılan bir bapdır.

Yalıtım elektromanyetik enerji verdiğinde, armatür plakasına bentlanır ve bapyı Yangın Merdiveni Kapısı kilitler. Elektromıknatısa canlılık rahatışı durduğunda kapı kendi kendine açılır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan dokumalabilmekle omuz omuza henüz çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun zemin nedeni konum yitirilmesine özlük vermemesi ve henüz azca maliyetle konuin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare eklendikten sonra kuruluşlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde Gayrettepe'bile mevcut ali bir binada çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti.

Yangın bapsı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini de tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin olanaksız olmasına illet olacaktır.

Yangına karşı güvende geçmek üzere kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, eleştiri anda insanoğluın yaşama eminğini yağdırmak için kapı kasası ve kullanılan gayrı aksesuarlarıyla yüreklilik oluşum etmekteyiz.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Yalım almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Kapının güzel duyu kuruluşsı ve dilek edilen aksesuarların kullanımı pahaı duraksız olarak etkilemektedir.

Report this wiki page